Uudised ja teated

Trepigaleriis saab veel vaadata Kuningliku Norra Saatkonna fotonäitust lummavast Norrast

Kuningliku Norra Saatkonna näitus

"Norramaale matkama!"

 

Norra – kogu maailmas üks kõige kõrgema elatustasemega riike, on maa, mis pole ligitõmbav mitte ainult oma rahalise rikkuse poolest, vaid ka huvitava ajaloo, mitmekülgse kultuuri, kauni ja äärmusterohke looduse ning enamasti põhjamaiselt rahulike inimeste poolest. Norras asub Euroopa pikim fjord (Sognefjord), Euroopa sügavaim järv (Hornindalsvatnet), Euroopa kõrgeim juga (Mongefossen). Seal asuvad ka maailmakuulsad mägijärved, jääliustikud ja ulatuslikud põlismetsad. Norra mäed (kõrgeim mägi on Galdh¸piggen, mille tipp asub merepinnast 2469 m kõrgusel) on Euroopas mägironijate seas ühed kõige populaarsemad (ReisiGuru.ee).

 

Norra loodusega lähemalt tutvumiseks on kõige parem matkasaapad jalga tõmmata. Norras avastad ainulaadseid maastikke – kauneid koski, suursuguseid mägesid ja fantastilisi fjorde ning kõige värskema õhu, mida eales hinganud oled! Sind võtab hingetuks mitte matkamine vaid sind ümbritsev loodus.

Norralased on ise suured matkajad ja populaarne kõnekäänd „Ut på tur, aldri sur" – „Matkates pole kunagi paha tuju" – peegeldab matkamise kohta norralaste südames. Norras on 42 rahvusparki ja isegi suurimatest linnadest on imetabane loodus vaid kiviviske kaugusel ‒ siin leidub jõukohaseid matkaradu ja maastikke igale maitsele. 20 000 km matkaradasid, 7000 km suusaradasid ja 500 matkamaja on heas korras tänu 1868. aastal loodud Norra Matkaühingule DNT.

 

Kes ise Norra kohale minna ei saa, saab tulla juunikuus raamatukokku sest just siis eksponeerime trepigaleriis Norra Saatkonna fotonäitust Norras matkamisest.

 

Näitusega saab tutvuda kuni 29. juunini (reedel, 28. juunil on raamatukogu suletud).