Üleskutse raamatukogudele!

30.05.24
 
 
 
  1. Suvine lugemismäng kestab 6. augustini 2024. 
  2. Mänguga võib liituda terve suve jooksul.
  3. 8. augustiks 2024 palume raamatukogudel edastada osalenud laste andmed ja parimate osalejate nimed Viljandi Linnaraamatukokku, et saaksime teha neile kutse Viljandis 13. augustil 2024 toimuvale lõpupeole ning loosida auhindu. Peol osalejate arvu piirab meie ruum, seega ei saa praegu ette lubada, et kõik lugejad saavad kutse.
  4. Juhul, kui raamatukogu soovib mängida pikemalt, on see lubatud (võite plakatil kuupäeva ise muuta), ent siis võiks osalenud laste tunnustamiseks raamatukogu teha endale sobival ajal midagi toredat – jagada diplomeid, teha pikniku, pannkoogipeo või muud sorti laheda kohtumise. Ka sel juhul on palve maakonnaraamatukogule teada anda, mitu osalejat oli ja kui jaksu on, siis ka populaarsemad/enim meeldimisi saanud teosed – saame teha maakondliku kokkuvõtte kooliaasta algul. Võtan vastu ka raamatukogu märkega täidetud osaluslehti ja teen analüüsi ise, kui vaja.
  5. Osaleval raamatukogul soovitame nimekirjas olevad ja oma kogus leiduvad raamatud paigutada nähtavale kohale.
  6. Laps/noor valib raamatu, mida soovib lugeda ja märgib osaluslehele raamatu pealkirja ette linnukese või tõmbab ringi ümber. Enda valiku puhul soovime lisaks autorile ja pealkirjale teada, miks ta soovitaks seda raamatut teistele.
  7. Mängus osalemiseks tuleb lugeda vähemalt viis (5) raamatut. Neist vähemalt kolm (3) lehel olevate soovituste hulgast ning ülejäänud võib ise vabalt valida.
  8. Soovitatav kirjandus on küll grupeeritud vanuseastmete järgi, kuid osaleja võib lugeda täpselt neid raamatuid, mida ta soovib ja mille vastu huvi tunneb – ei pea lugema vaid ühe jaotuse valiku seast.
  9. Osaluslehele ootame lugejapoolset arvamust raamatu kohta. Kindlasti võib ja tohib lugeja märkida lehele ka selle, kui raamat talle ei meeldinud või ta selle lugemise pooleli jättis. Tagasisidet võib ka raamatukoguhoidja lapse küsitlemise teel vahendada.
 
Veebilehe allservas on:
  • Mängu plakat nii pildi- kui PDF-failina
  • Mänguleht
  • Lühem versioon mängust kodulehele lisamiseks
 
Lisainfo:
Veronika Raudsepp Linnupuu
Viljandi Linnaraamatukogu laste- ja noortetöö spetsialist
433 8666